BIJ EMMA THUIS

Bij Emma Thuis is een community en serviceconcept voor actieve senioren die zelfstandig willen wonen, maar niet alleen. Mensen die bewust nadenken over hoe en waar zij willen wonen als ze ouder worden. Deze vorm van wonen wordt ook wel Assisted Living genoemd.

Bij Emma Thuis past bij mensen die autonoom zijn, maar ook graag goed contact hebben met hun buren en/of voorzieningen in de buurt. Naast een eigen zelfstandig appartement zijn er extra gemeenschappelijke ruimtes waar buren elkaar kunnen ontmoeten.

Catching up with online correspondence

Visie

Wonen is in onze ogen veel meer dan alleen wonen. Fijn wonen heeft betrekking op de gehele leefomgeving en daarbij speelt sociaal contact en omkijken naar elkaar een belangrijke rol. In onze visie geven de toekomstige bewoners zelf, in overleg met elkaar, vorm aan hun nieuwe woonomgeving. Bij Emma Thuis activeert en faciliteert de bewoners daarbij.

shutterstock_1397722979

Vitale woongemeenschap

Veel mensen willen wonen met gelijkgestemden. Maar wat houdt dat in en hoe organiseer je dat? Dit doen we onder andere op basis van gedeelde waarden. Hoe staat iemand in het leven? Wat deel je met elkaar? Wat zijn je hobby’s of interesses? Op basis van gedeelde interesses en behoeftes brengen we groepen bewoners met elkaar in contact. Voor het vormen van een vitale gemeenschap zijn betrokkenheid en aandacht voor elkaar belangrijke waarden.

shutterstock_445423561

Inspraak

De bewoners hebben invloed op hun gemeenschappelijk woonomgeving door mee te denken over de gemeenschappelijk ruimte, de buitenruimte (tuin), activiteiten, het dienstenaanbod en zorgaanbod. We leggen hierbij de nadruk op een woonomgeving waar ontmoeten, plezier & vermaak, nabuurschap en samenredzaamheid centraal staan.

Sitting on a tarrace

Wonen bij Emma

Bij Emma Thuis organiseert en faciliteert de gemeenschap. De gemeenschap wordt ondersteunt door de fysieke aanwezigheid van de community manager Emma, de online aanwezigheid via de huisapp, een clubhuis om te ontmoeten en aanbod van (zorg)diensten indien gewenst. Ook kan men gebruik maken van extra ondersteunende diensten op het gebied van comfort, veiligheid en gezondheid.