De Bloemendal: gelaagd, sociaal en maatschappelijk

Voor het wooncentrum De Bloemendal in Deventer hebben we samen met Woonzorg Nederland en studioMAEK een toekomstbestendig concept ontwikkeld, waarbij mensen samen wonen in een mix van kleinschalige woonzorgomgevingen, het zogenaamd ‘gelaagd wonen’. De ontwikkeling van een maatschappelijke plint is een belangrijk verbindend element die veel mogelijkheden biedt voor zowel bewoners, buurtgenoten als maatschappelijke organisaties.  

Peter: “De plint in de Bloemendal biedt veel mogelijkheden voor zowel bewoners, buurtgenoten als maatschappelijke organisaties. We zien de plint echt als een vliegwiel om de buurt naar binnen te halen.”

Sabine. “Wij geloven in financieel gezonde, duurzame voorzieningen die in verbinding staan met de wijk en organisaties in de wijk. Samen moet je de plint een betaalbare plek laten zijn voor iedereen die bijdraagt aan het concept. We praten dan ook liever over huisgenoten dan over de exploitanten van voorzieningen. Huisgenoot zijn appelleert aan samen optrekken en omzien naar elkaar.”

ZorgSaam Wonen nam een kijkje in De Bloemendal en schreef er een mooi artikel over het concept en de uitwerking hiervan. Lees hier het hele artikel!