Hoe word je gezond oud?

Er is veel belangstelling voor het onderzoek naar de ‘Blue Zones’. De term Blue Zone komt van Dan Buetnner en verwijst naar gebieden in de wereld waar relatief veel mensen ouder worden dan 100 jaar zonder gezondheidsproblemen.

Volgens het onderzoek hebben mensen in de Blue Zones een paar dingen gemeen die vallen onder een gezonde leefstijl. Onder andere veel (natuurlijke) lichaamsbeweging,  gezond eten, een gevoel van saamhorigheid, zingeving en ontspanning.  Dit heeft alles te maken met dagelijkse gewoonten. Bijvoorbeeld wandelen in de natuur, veel groenten eten, tuinieren, een praatje maken, een dutje doen en een glaasje wijn drinken.

De Blue Zones nodigen dus uit om breed te kijken naar gezondheid. En dat is precies het uitgangspunt van Positieve Gezondheid. In ons doel om de leefomgeving van mensen te verbeteren, zien wij Positieve Gezondheid als basis voor een nieuwe aanpak voor het creëren van een gezonde leefomgeving waar de mens centraal staat. Meer weten over Positieve Gezondheid? Lees hier verder.