partners van start up ontroerend goed

Start-up On(t)roerend Goed ontwikkelt nieuwe woonconcepten met Zilveren Kruis

Start-up On(t)roerend Goed gaat met Zilveren Kruis werken aan de ontwikkeling van innovatieve toekomstbestendige woonconcepten. On(t)roerend Goed ondersteunt organisaties bij ontwikkeling, beheer en full-service dienstverlening voor vernieuwende woonconcepten. Hierbij krijgt leegstaand vastgoed een nieuwe bestemming en wordt waarde gecreëerd voor alle betrokkenen. Door de samenwerking aan te gaan met een partner als On(t)roerend Goed, helpt Zilveren Kruis de nieuwe generatie senioren zolang mogelijk zelfstandig te blijven.

Nieuwe kijk op vastgoed

De hervorming van de langdurige zorg, de explosieve groei in de vraag naar seniorenwoningen en de leegstand van ‘klassieke’ verzorgingshuizen vraagt om andere vastgoed strategieën. Het gaat niet meer alleen om fysiek ontwerpen in stenen maar ook over het sociaal ontwerpen van woongemeenschappen. Sabine Megens de Meza, On(t)roerend Goed: “In co-creatie met zorgorganisaties bieden we nieuwe oplossingen voor bestaand en leegstaand vastgoed. Daarbij denken we niet alleen mee over het woonconcept, we ontzorgen zorginstellingen ook in het vastgoedbeheer.”

Betrokken woongemeenschappen

On(t)roerend Goed maakt het verschil door bijvoorbeeld senioren of ouders met gehandicapte kinderen te ondersteunen bij de realisatie hun woon- en zorgwensen. “We staan aan de vooravond van betrokken woongemeenschappen. Een plek waar mensen zelfstandig kunnen wonen en zorgeloos, gelukkig oud kunnen worden”, vertelt Sabine Megens de Meza. “Door het samenbrengen van eigenaren van leegstaand (zorg)vastgoed en groepen mensen die op zoek zijn naar woonruimte, helpt On(t)roerend Goed bij de transformatie van het vastgoed naar een eigentijds woonconcept. Een toekomstbestendige plek waar zelfstandig wonen en nabuurschap samengaan. Dat willen wij als we ouder worden allemaal.”

Over On(t)roerend goed

Start-up On(t)roerend Goed is een beginnende onderneming maar het is ook een spin-off van Achmea. De drie partners hebben hun sporen al ruimschoots verdient, zij hebben zowel binnen als buiten Achmea bewezen een verschil te kunnen maken. Achmea Zorgparticipaties staat als aandeelhouder achter dit maatschappelijke initiatief.