Zet met Positieve Gezondheid de wijk aan!

Op donderdag 7 april 2022 organiseren we een bijeenkomst speciaal voor beleidsmakers die werkzaam zijn op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Tijdens de bijeenkomst vertellen we meer over wat Positieve Gezondheid precies inhoud en hoe je ermee aan de slag kunt. Geinteresseerd? Lees hieronder meer over de inhoud van de bijeenkomst en aanmelden!

Bijeenkomst 7 april 2022
De sociale en fysieke leefomgeving in een wijk is van grote invloed op de mentale en fysieke gezondheid van bewoners. Maar op welke manier kan je de leefomgeving verbeteren? Hoe verbind je bewoners, gemeente, corporaties en alle betrokken maatschappelijke organisaties die werkzaam zijn in de wijk? En welke rol kan Positieve Gezondheid hierin spelen?

Sprekers en inhoud van het programma
Ellen van Steekelenburg, adviseur en trainer van het Institute for Positive Health (IPH), laat je in een interactieve sessie zien wat Positieve Gezondheid is en hoe je dit kan toepassen in je eigen werksituatie.

Sabine Megens van On(t)roerend Goed en Melvin Kaersenhout van studioMAEK presenteren een voorbeeld uit de praktijk. Het zalencentrum ‘De Kiekmure’ in Harderwijk gaat transformeren naar een wijkcentrum op basis van Positieve Gezondheid. Een plek waar alle wijkbewoners zich welkom voelen en waar organisaties op het gebied van ontmoeten, cultuur, zorg en welzijn onder één dak samenwerken.

Locatie en tijden
De bijeenkomst begint om 14.00 uur in het Eemklooster in Amersfoort. We sluiten rond 17.00 uur af met een hapje en een drankje.

Neem een collega of geïnteresseerde mee!
Ken je iemand waarvoor deze bijeenkomst interessant is? Neem hem of haar mee! We hebben plek voor 25 deelnemers. Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst bij Suzanne van Wingerden via suzanne@ontroerendgoed.nl. Je kunt je aanmelden tot 31 maart 2022.