CONCEPTONTWIKKELING

van woonvormen en maatschappelijk vastgoed

Onroerend goed is meer dan alleen het gebouw zelf. Het gaat om de identiteit van de plek, de mogelijkheden die het biedt en de behoeften van toekomstige gebruikers. On(t)roerend Goed biedt in samenwerking met studioMAEK een unieke aanpak om samen met verschillende stakeholders de identiteit en de specifieke kwaliteiten in kaart te brengen. Door middel van multidisciplinaire analyse, deskresearch en markt-, haalbaarheids- en trendonderzoek, wordt een gedetailleerd beeld verkregen van de plek en de mogelijkheden die het biedt.

Hierdoor ontstaat een concept met een authentiek verhaal, waardepropositie en merkidentiteit dat aansluit bij de wensen en behoeften van toekomstige gebruikers. Dit concept wordt verder uitgewerkt met scenario’s, beelden en beleving en zorgt voor een afgestemd aanbod met meerwaarde.

Werkwijze

OTGMAEK-48

Doel

Het ontwikkelen van een toekomstbestendig concept waar bewoners, dienstverlenende partijen en de buurt elkaar versterken en ondersteunen. We trekken (markt)partijen aan die naadloos aansluiten bij de identiteit van de plek. Zo creëren we een fijne en veilige omgeving waar mensen prettig en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Onze rol

Wij faciliteren het proces om een gewenste toekomstige richting te bepalen voor uw locatie. Ook kunnen we het proces begeleiden voor de realisatie van het concept. Dit doen we niet alleen, we zoeken altijd de verbinding met bewoners, ondernemers, architecten, woningcorporaties, zorg-en welzijnorganisaties en toekomstige gebruikers.

Bij On(t)roerend Goed geloven wij in een sterke ‘Why’. Het gaat er in eerste instantie niet om wat je doet of hoe je het doet, maar waarom je het doet. Deze visieontwikkeling is de sleutel tot een duurzame en toekomstgerichte richting voor uw locatie.

Wil je meer weten over conceptontwikkeling? Of wil je weten hoe we jouw organisatie kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op!

Referentieprojecten

Nijestee Helix gebouw

Verbinding voor de jonge bewoners van Helix

Amstelring De Bogt

Samenkomen in de Bogt. Muur eruit, Buurt erin!

Bij Emma Thuis

Een community en serviceconcept voor actieve senioren

De Buitenhof Haarlem

Zelfstandig wonen met ondersteuning van de community

De KROon Hilversum

Wonen en ontmoeten in het voormalig KRO gebouw

De Kiekmure Harderwijk

Wijkcentrum voor Positieve Gezondheid

Woontoren Atlas in Groningen

Gemeenschappelijk woonconcept voor jongeren

De Bloemendal Deventer

Sociale woonomgeving met maatschappelijke plint

Respijthuis Nieuwegein

Hebben mantelzorgers behoefte aan een respijthuis?

De Roef Harderwijk

Wijkcentrum met aandacht voor Positieve Gezondheid

Natuurkwartier

Kwartiermaker

historische bebouwing langs het water in Natuurkwartier Nieuwegein

Proefboerderij Haverkamp: gemengd bedrijf voor toekomstboeren

Prijswinnaar Ontwerpprijsvraag Brood en Spelen

proefboerderij haverkamp met projectteam