Het Coornhert, een verticale stad in een levendige buurt

Het Coornhert in Den Haag is een goed voorbeeld van een succesvolle transformatie van een zorgcomplex naar een wooncomplex voor zelfstandig wonen voor senioren.

ZorgSaamWonen bracht een bezoek aan Het Coornhert en schreef hier een mooi artikel over.

“In 2016 is On(t)roerend Goed in samenwerking met het Haagse bureau studioMAEK in opdracht van Woonzorg Nederland gestart met het ontwikkelen van een nieuw concept voor Het Coornhert”, zegt Sabine Megens-de Meza van On(t)roerend goed. Het voormalige verpleeghuis van zorgorganisatie Florence voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd, vult Willemijn Souren van Woonzorg Nederland aan. “Gaan we het slopen? Komt er nieuwbouw? Hoe kunnen we beter aansluiten bij de buurt? Dat zijn afwegingen die je zorgvuldig en met alle belanghebbenden moet maken.”

Wooncomplex ‘Het Coornhert’ stamt uit 1969 en heeft de naam een verticale stad te zijn. Het recent heropende complex ligt in de volkswijk Moerwijk in Den Haag Zuidwest vlakbij het Zuiderpark. Er wonen 160 senioren en een aantal jongeren tussen de 18 en 23 jaar met een indicatie. 

Het Coornhert is nu een plek voor ontmoeting en activiteiten met vele voorzieningen, ook voor de buurt. Benieuwd naar het concept en de uitwerking hiervan? Lees hier het hele artikel!